bootstrap carousel


EXPOSITIES & NIEUWE PROJECTEN

Danast-nieuws-expo 100 jaar Vrouwenkiesrecht in Nederland

EXPOSITIE: 
100 JAAR VROUWENKIESRECHT

Tijdens de Kunstdagen Wittem 7 sept t/m 29 sept. is er in de kloosterbibliotheek een expositie over 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland.
Er zijn 100 kunstenaars, waaronder ik zelf, uitgenodigd om hier aan deel te nemen.
Het werk dat ik hier voor heb gemaakt en daar te zien zal zijn heet 'Nakupenda Malaika' (I love you Angel), een ode aan alle (onbekende) vrouwen.
 

Danast-nieuws-persoonlijke sjaal Wanda Reiff detail

DE PERSOONLIJKE VLAG & SJAAL VAN WANDA

Je eigen vlag of je eigen sjaal met een persoonlijke betekenis. Dat heb ik voor een iemand mogen ontwerpen en verzorgen, die men in het zonnetje wilde zetten op een speciale manier. Een super leuke opdracht en nóg leuker als het met veel enthousiasme is ontvangen. Het was een schot in de roos :-)

Danast 100 jaar vrouwen kiesrecht in Nederland
Danast 100 jaar vrouwen kiesrecht in Nederland drieluik

NAKUPENDA MALAIKA

I LOVE YOU ANGEL

1919-2019 100 Jaar Vrouwenkiesrecht

Een ode aan alle (onbekende) vrouwen en moeders. Een ode aan al die vrouwen die op eigen wijze hun steentje hebben bijgedragen aan de vrijheid en onafhankelijkheid van de vrouw. Zich ontdaan hebben van hun keurslijf/korset. 

Een ode voor de vrouwen die ook nog in deze tijd oog hebben voor de vrouwen in die landen waar nog heel veel werk is te verzetten voordat ook zij hun vrijheid hebben. Heb lief, blijf krachtig, krijg vleugels en verbind.

© Astrid Verkoijen / www.danast.com - juli 2019

Heb je na ook onderstaande 4 foto's gezien te hebben interesse in het uitgebreide verhaal van deze 'Holy Bible'?  
Klik dan op de button.

Danast-nieuws-vla Wanda Reiff

WANDA'S VLAG & SJAAL

De opdracht was om een 'drukke, gezellige en kleurrijke' vlag te ontwerpen met veel persoonlijke elementen en details. Door die beelden en kleuren die zijn gebruikt, is het in zijn geheel een super speciaal feestje geworden. Zijzelf als het stralende middelpunt in het theater, omringd met attributen die natuurlijk op haar van toepassing zijn:

De entree-poort van haar woning als 'feestterrein, podium met bloementuin en ballustrade. De auto, het lintje en kroontje van de koning, een deel van het wapen van Bemelen, de molen, de hond, Pastis, champagne, het huis uit Frankrijk, haar eigen handtekening, haar bloemrijke tuin, de rozen, de lelietjes van dalen en vele andere bloemen. En natuurlijk de droomprins die haar komt feliciteren ;-)

Zo ook een feestelijke zijden sjaal. Wanda draagt dus letterlijk altijd haar eigen verhaal met zich mee. Hoe geweldig kan het leven zijn! 

Danast-nieuws-sjaal Wanda Reiff

JOUW EIGEN UNIEKE VLAG OF SJAAL

 Wil je jouw eigen unieke vlag of sjaal? Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.
Uiteraard is het eerste gesprek gratis.

Om sferen te proeven en voorbeelden van reeds ontworpen sjaals en dessins te zien, kun je al eens kijken op bijgaande links: THE FOUR SEASONS SJAAL, DESSINS, of in mijn PORTFOLIO 


ADRES

Dorpsstraat 37
6267AA Cadier en Keer


CONTACT

Email: info@danast.com
Tel. +31 (0)6 22290985